Familieterapi for familier med børn

Familieterapi er en hjælp til jer som familie, hvis I døjer med mistrivsel eller mange skænderier og et højt konfliktniveau. Familieterapi er både for familier med børn og teenagere. 

 

Familieterapi med børn

Mange børnefamilier oplever at have stor glæde af familieterapi. Det kan være, at I kommer med en helt konkret problemstilling, som I har brug for hjælp til at tale sammen om. Det kunne eksempelvis være dødsfald i nærmeste familie, misbrug hos en af jer voksne, for mange skænderier, kronisk eller pludseligt opstået sygdom mm.

Men det kan også være, at et eller flere børn i familien viser tegn på mistrivsel ved eksempelvis angst, depression, udadgerende adfærd mm. Eller måske har I svært ved at “finde melodien” mellem børn og voksne og samarbejde om pligter eller noget andet. 

Uanset årsagen, så er familieterapi en hjælp til jer, der oplever at være ekstra udfordret som familien.

 

Lidt om mig som terapeut

Gennem mit professionelle virke har jeg mange års erfaring med rådgivning og samtaler med både børn, unge og forældre. Jeg er uddannet med en kandidat i pædagogisk psykologi og desuden uddannet børnerådgiver samt pædagog. Så med en 4-årig efteruddannelse som familieterapeut oveni har jeg skabt mig en solid videns- og erfaringsplatform at orientere mig ud fra, når jeg skal hjælpe jer som familie til at få det bedre sammen. Jeg er i øvrigt selv mor til tre børn (store som små), og kender derfor også selv til alle familielivets facetter på godt og ondt.

 

Hvordan foregår familieterapi?

Når I starter i familieterapi, foregår det på den måde, at I, den første gang vi mødes, kommer ind til mig som samlet familie. Her finder vi i fællesskab frem til det, som fylder hos jer hver især. Så vi får konkretiseret, hvad der er vigtigt for jer, at vi sammen taler om.

Nogle familier oplever at en enkelt samtale er tilstrækkelig hjælp og kan nøjes med det. Andre familier har brug for mere tid og flere samtaler. Og her giver det mening at starte et forløb op. Sommetider deltager barnet/børnene kun i den første samtale og så fortsætter forældrene i parterapi derefter eller mor/far fortsætter i individuel terapi. Andre gange giver det mening, at barnet/børnene er med gennem hele forløbet. En samtale varer cirka 1,5 time.

 

Få gratis råd og vejledning

Går I rundt med overvejelser eller tvivlsspørgsmål om at starte i familieterapi, så ring til mig på 27521159. Jeg tilbyder en gratis afklarende samtale over telefonen. Her kan vi sammen undersøge, om familieterapi er den rigtige hjælp for jer. I kan også sende mig en SMS eller en mail, så ringer jeg jer op inden for kort tid. 

Se kontaktinfo her
Se priser her 
I har også mulighed for at booke en tid online her – hvis I allerede har besluttet jer for at starte i familieterapi.

Er I som forældre i tvivl om hvorvidt I bør inddrage jeres børn i terapien, så kan I læse mere om min erfaring og viden om inddragelse af børn i terapi her

Luk menu