fbpx

Familieterapi er både for familier med børn og for familier med voksne børn

Familieterapi er en hjælp til jer som familie, hvis I døjer med mistrivsel eller mange skænderier og et højt konfliktniveau. Familieterapi er for familier med børn og teenagere, men også for jer, der er blevet voksne og ønsker et bedre forhold til forældre og søskende. 

 

Familieterapi med voksne børn

Omtrent halvdelen af de familier, som søger hjælp hos mig, er familier, hvor børnene allerede er blevet voksne. For nogle er der gået hårdknude i kommunikationen og det er svært at være sammen på en rar måde. Og andre oplever helt at have opgivet kontakten. Her er familieterapi en stor hjælp til at finde nye og bedre måder at være sammen på.
Så oplever I som voksne søskende, voksne børn eller som forældre til jeres voksne børn, at det er svært at være sammen på en harmonisk måde i jeres familie, så er familieterapi måske svaret for jer. I bund og grund så er det aldrig for sent at reparere på relationerne i familien.

 

Familieterapi med børn

Også børnefamilier oplever at have stor glæde af familieterapi. Det kan være, at I kommer med en helt konkret problemstilling, som I har brug for hjælp til at tale sammen om. Det kunne eksempelvis være dødsfald i nærmeste familie, misbrug hos en af jer voksne, for mange skænderier, kronisk eller pludseligt opstået sygdom mm.
Men det kan også være, at et barn i familien viser tegn på mistrivsel ved eksempelvis angst, depression, udadgerende adfærd mm. Eller måske har I svært ved at ”finde melodien” og samarbejde om pligter, opdragelse eller noget helt andet. Kort sagt er familieterapi en hjælp, når I oplever at være ekstra udfordret i familien.

Er I som forældre i tvivl om, hvorvidt I skal inddrage jeres børn i terapien, eller om det blot gør ondt værre, så kan I læse mere om min erfaring med inddragelse af børn i terapi her

 

Lidt om mig som terapeut

Gennem mit professionelle virke har jeg mange års erfaring med rådgivning og samtaler med både børn, unge og forældre. Jeg er uddannet med en kandidat i pædagogisk psykologi og desuden uddannet børnerådgiver samt pædagog. Så med en 4-årig efteruddannelse som familieterapeut oveni har jeg skabt mig en solid videns- og erfaringsplatform at orientere mig ud fra, når jeg skal hjælpe jer som familie til at få det bedre sammen. Jeg er i øvrigt selv mor til tre børn (store som små), og kender derfor også selv til alle familielivets facetter på godt og ondt.

 

Hvordan foregår familieterapi?

Når I starter i familieterapi, foregår det på den måde, at I, den første gang vi mødes, kommer ind til mig som samlet familie. Her finder vi i fællesskab frem til det, som fylder hos jer hver især. Så vi får konkretiseret, hvad der er vigtigt for jer, at vi sammen taler om.

Nogle familier oplever at en enkelt samtale er tilstrækkelig hjælp og kan nøjes med det. Andre familier har brug for mere tid og flere samtaler. Og her giver det mening at starte et forløb op. Når der er børn med, deltager barnet/børnene nogle gange kun i den første samtale og så fortsætter forældrene i parterapi derefter eller mor/far fortsætter i individuel terapi. Andre gange giver det mening, at barnet/børnene er med gennem hele forløbet. En samtale varer typisk 90 minutter.

 

Få gratis råd og vejledning

Går I rundt med overvejelser eller tvivlsspørgsmål om at starte i familieterapi, så ring til mig på 27521159. Jeg tilbyder en gratis afklarende samtale over telefonen. Her kan vi sammen undersøge, om familieterapi hos mig er den rigtige løsning for jer. Og I har mulighed for at få svar på undren eller spørgsmål. I kan også sende mig en SMS eller en mail.
Se kontaktinfo her
Se priser her 
I har også mulighed for at booke en tid online her

 

KONTAKT MIG I DAG:

Luk menu